Kredit EBRD od 68 miliona evra Beohemiji

Rukovodstvo Kompanije "Beohemija" potpisalo je danas u Zrenjaninu ugovor sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i četiri komercijalne banke, o odobravanju razvojnoj kredita od 68 miliona evra. Ugovor su potpisali direktorka kancelarije EBRD u Beogradu Hildegard Gacek, generalni direktor Poslovnog sistema "Beohemija" Željko Žunić i predstavnici "Eurobanke EFG", "Erste banke", "Sosijete ženeral" i "Unikredit banke". U ukupnoj vrednosti kredita EBRD učestvuje sa 20 miliona evra, a konzorcijum banaka sa 48 miliona. Taj dokument će omogućiti vodećem srpskom proizvođaču sredstava za održavanje domaćinstva da se dalje razvija u zemlji i u regionu. Beohemija će postati primer drugima na tržištu kako treba biti finansijski uspešan, energetski efikasan i odgovoran prema životnoj sredini. Ovaj ugovor predstavlja novu stepenicu u razvoju "Beohemije" koja je u prvoj polovini 2011. ostvarila rast prihoda od prodaje za preko 40 odsto i rast od skoro 20 odsto na izvoznim tržištima.

Kredit EBRD od 68 miliona evra BeohemijiRukovodstvo Kompanije "Beohemija" potpisalo je danas u Zrenjaninu ugovor sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i četiri komercijalne banke, o odobravanju razvojnoj kredita od 68 miliona evra.

Ugovor su potpisali direktorka kancelarije EBRD u Beogradu Hildegard Gacek, generalni direktor Poslovnog sistema "Beohemija" Željko Žunić i predstavnici "Eurobanke EFG", "Erste banke", "Sosijete ženeral" i "Unikredit banke".

U ukupnoj vrednosti kredita EBRD učestvuje sa 20 miliona evra, a konzorcijum banaka sa 48 miliona.

Direktorka Gacek je posle potpisivanja ugovora istakla da će taj dokument omogućiti vodećem srpskom proizvođaču sredstava za održavanje domaćinstva da se dalje razvija u zemlji i u regionu.

"Beohemija će postati primer drugima na tržištu kako treba biti finansijski uspešan, energetski efikasan i odgovoran prema životnoj sredini", rekla je Gacek.

Generalni direktor Žunić je istakao da ovaj ugovor predstavlja novu stepenicu u razvoju "Beohemije" koja je u prvoj polovini 2011. ostvarila rast prihoda od prodaje za preko 40 odsto i rast od skoro 20 odsto na izvoznim tržištima.

Beohemija će sredstva dobijena kreditom uložiti u dalji razvoj poslovanja i finansijsko restrukturiranje.

Poslovni sistem "Beohemija" domaći je proizvođač praškaste i kućne hemije i kozmetike koji proizvodi neke od najpopularnijih proizvoda za održavanje domaćinstava u Srbiji - "Duel", "Spin", "Dahlia", "Hera" i "Becolino".

"Beohemija" je samo u 2010. uložila 10 miliona evra u razvoj kompanije, ostvarila rast prihoda od prodaje za preko 25 odsto na domaćem tržištu i porast izvoza za 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik